Телеканал “112 Україна” закликає силові структури країни гарантувати безпеку співробітників засобів масової інформації, дати можливість журналістам спокійно і без загрози для здоров’я виконувати свої обов’язки. Безкарне насильство з боку національно-радикальних сил, зокрема “Нацкорпусу”, що мав стосунок до жорстокого нападу на автобус із представниками опозиційної до них політичної сили під Харковом, а також ряду інших атак на опозиційних політиків і журналістів, на жаль, не дозволяє представникам ЗМІ працювати вільно, як це має бути в демократичній країні.

Нагадаємо, що попередня спроба націоналістів на чолі із Сергієм Стерненком влаштувати мітинг під каналом “112 Україна” у липні 2019 року закінчилася пострілом із гранатомета по будівлі. Йдеться про теракт у центрі столиці, який засудили в Європарламенті, ОБСЄ, а також профільних міжнародних організаціях, що відстоюють права журналістів. При цьому досі немає ані результатів розслідування з боку правоохоронних органів, ані покарання винних.

Телеканал “112 Україна” звертався до європейських інституцій, до дипломатичних установ із закликом захистити свободу слова в Україні, оскільки канал опинився під загрозою прямого фізичного нападу з боку радикально налаштованих організацій в умовах повного ігнорування цієї небезпеки нинішньою українською владою. Однак реакція шанованих європейських і світових фахівців і політиків, на жаль, залишилася без уваги української влади.

Телеканал “112 Україна” є лідером новинного інформаційного мовлення країни і входить до десятки найбільш рейтингових українських телеканалів. Ефір телеканалу рівною мірою відкритий для представників різних політичних сил, органів влади, громадських діячів та експертів незалежно від їхніх політичних уподобань. Цілком природно, що гостями нашого ефіру стають і люди, які піддають критиці чинну владу, зокрема вказують на недостатність зусиль у питанні встановлення миру і повернення українських полонених, помилки в здійсненні зовнішньої політики України, невиконання владою передвиборчих обіцянок, зростання рівня корупції і згортання свободи слова. Не всім така відкритість до душі.

Одним із традиційних важелів влади є підконтрольні їй радикали. Безкарність радикальних організацій в Україні підштовхує їх до дедалі більшої агресії, що є неприпустимим у демократичній державі.

Телеканал “112 Україна” ще раз наголошує на тому, що протягом усього періоду свого існування він дотримується принципів журналістської роботи, на рівних правах надає можливість для вираження своєї позиції всім українським політикам, представникам органів влади і незалежним експертам, а також принципово не уникає висвітлення гострих політичних і соціальних тем.

Свобода слова в Україні під загрозою. Насильству має бути покладено край, бо інакше диктатура в Україні, про яку вже вголос говорять у Європарламенті, стане реальністю.

112.ua Роздрукувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *