У Вінниці розпочався чемпіонат України зі спортивної акробатики серед юнаків

Понад 150 спортсменів із 9 областей країни зібралися у Вінниці на чемпіонат України зі спортивної акробатики серед юнаків. Він відбувається на базі спортивного комплексу «Авангард». Це перші змагання за період карантину. Як відзначає організаторка чемпіонату Наталя Голяк, участь у змаганнях переможці та призери попередніх чемпіонатів, всеукраїнських та міжнародних змагань. Вінницьку область представляють 22 спортсмени.

«У чемпіонаті України зі спортивної акробатики беруть участь 152 спортсмени з Києва, Черкаської, Миколаївської, Львівської, Криворізької та інших областей України, – розповідає організатор. – Спочатку оцінюється техніка вправ, наскільки технічно спортсмени виконують елементи, з помилками чи без. Інші судді оцінюють артистизм спортсменів. Те, як побудована композиція, емоційність виступу, вміння працювати в парі. Третя оцінка – за складність комбінації».

До слова, спортивна акробатика на Вінниччині є одним з пріоритетних видів спорту. На базі Вінницької обласної дитячо-юнацької школи зі складно-координаційних видів спорту займається 366 спортсменів, 297 – займаються спортивною акробатикою. Крім того, майже всі змагання (КУ, ЧУ серед дорослих) проводяться у Вінниці, тому що у СК «Авангард» встановлений ліцензійний килим.

Триватимуть змагання до 25 вересня. За підсумками чемпіонату переможців буде нагороджено відповідними дипломами та медалями.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото – vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *