Путін запропонував безплатно вакцинувати співробітників ООН від коронавірусу російським препаратом

Росія пропонує всім співробітникам Організації Об’єднаних Націй безплатно скористатися російською вакциною проти коронавірусу “Супутник V”. Про це у відеозверненні до Генеральної Асамблеї 22 вересня сказав президент РФ Володимир Путін. Запис його виступу транслював телеканал “Настоящее время”.

За його словами, російський препарат уже довів свою надійність, безпеку й ефективність.

“Коронавірус не обійшов стороною персонал Організації Об’єднаних Націй, її штаб-квартиру і регіональні структури. Росія готова надати ООНівцям усю необхідну кваліфіковану допомогу. Зокрема, пропонуємо безплатно надати нашу вакцину для добровільної вакцинації співробітників організації та її підрозділів”, – заявив Путін.

Про реєстрацію першої у світі вакцини від коронавірусної інфекції – “Супутник V” – Путін заявив 11 серпня. За його словами, вакцина, розроблена в інституті імені Гамалії, ефективна, формує стійкий імунітет і пройшла всі перевірки.

Путін повідомив, що одна з його дочок уже зробила щеплення від коронавірусної інфекції вакциною російського виробництва. 27 серпня глава Кремля сказав, що дочка зробила повторне щеплення і почувається нормально. Водночас немає відомостей, чи вакцинувався сам Путін.

15 вересня з’явилася інформація про те, що у 14% волонтерів, щеплених вакциною “Супутник V”, під час досліджень виявилися побічні ефекти.

Масову вакцинацію жителів Росії заплановано на листопад. Щепитися препаратом “Супутник V”, згідно з опитуванням Вищої школи економіки, взагалі не збираються 45,6% громадян країни.

У США заявляли, що російську вакцину вважають недопрацьованою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *