Під час візиту президента Зеленського на Хмельниччину до нього не допускали журналістів

На Хмельниччині низка ЗМІ не змогли отримати акредитацію на висвітлення візиту президента України Володимира Зеленського 3-4 червня.

Зокрема, про недопуск повідомили журналісти Vsim.ua та видання «Є». Причиною відмови в ОДА назвали «карантинні обмеження», такі вимоги вони нібито отримали від ОПУ.

Читайте також: «Почало підгорати»: Тягнибок відповів на істерику Зеленського через протести місцевих рад 

Юрист ІМІ Алі Сафаров розповів, що журналістів дійсно могли би не допустити через карантин, однак більша частина цих обмежень не діє від 22 травня. Крім того, обмеження для журналістів мали би бути встановлені виключно певним розпорядчим документом.

Читайте також: Хмельничанин Руслан Стефанчук став представником Президента України у Верховній Раді 

Нещодавно, 20 травня, відбулася прес-конференція Володимира Зеленського у Києві. На захід не акредитували знімальні групи щонайменше двох каналів — UMN (skrypin.ua) і «Настоящее время» — та журналістів п’яти видань: «Український тиждень», «Букви», «Delo.ua», «Бабель», «Главком», а також авторку проєкту «Соромно» Яніну Соколову. Про це повідомило видання «Детектор медіа». В Офісі президента це пояснювали карантинними заходами.

Читайте також: Волинська обласна рада вимагає у Президента не призначати головою облдержадміністрації Юрія Погуляйка

До слова, з 2 червня 2020 року після послаблення карантину змінилися умови роботи журналістів під час сесійного тижня парламенту. Журналісти мають змогу працювати в кулуарах на третьому поверсі будівлі парламенту, а оператори та фотографи – в ложі преси. До ложі преси пускають до 30 осіб: 15 операторів і 15 фотографів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *