Москва оголосила про ще одних військових навчаннях в Білорусі

Міністерство оборони Росії анонсувало другі за місяць військові навчання в Білорусі. Маневри пройдуть з 12-го по 16 жовтня.

У щорічних командно-штабних навчаннях “Непорушне братство – 2020”, крім російських та білоруських військових, братимуть участь також представники збройних сил Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Таджикистану (всі держави є членами Організації договору про колективну безпеку).

На полігоні Лосвіда у Вітебській області військові відпрацюють підготовку і ведення миротворчої операції, повідомили в Міноборони Росії.

З 14-го по 25 вересня на території Білорусі проходять білорусько-російські військові навчання “Слов’янська братство”. У них беруть участь близько 300 військовослужбовців з Росії.

Маневри проходять на тлі масових протестів в Білорусі, які тривають з 9 серпня. Учасники демонстрацій вважають, що результати голосування на виборах президента, яке проводилося 4 – 9 серпня, сфальсифіковані. За офіційними даними, перемогу здобув чинний президента Білорусі Олександр Лукашенко, за якого проголосувало 80,1% виборців. Друге місце з 10,1% голосів посіла опозиційний кандидат Світлана Тіхановском. У той же час альтернативні екзит-поли показували протилежну картину – впевнену перемогу Тіхановском.

Білоруські силовики жорстко розганяли мітинги, зокрема з використанням світлошумових гранат, гумових куль і водометів. За час протестів було затримано близько 10 тис. Демонстрантів, сотні отримали травми і поранення. За офіційними даними, загинули чотири учасники мітингів.

Росія висловлювала підтримку чинній владі Білорусі. Зокрема, президент РФ Володимир Путін заявляв про готовність направити силовиків для допомоги білоруським властям у придушенні протестів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *