Окупанти ведуть провокаційні обстріли ділянок розведення, – ООС

Незаконні збройні формування Російської Федерації продовжують цілеспрямовані провокаційні обстріли ділянок розведення №1 “Станиця Луганська”, №2 “Золоте” та № 3 “Петрівське”.

Про це повідомляє пресцентр ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“За даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, у ніч з 30 на 31 травня, перебуваючи на підконтрольній урядові України території, спостерігачі зафіксували постріли зі стрілецької зброї, які були здійснені в безпосередній близькості до ділянки розведення №1 “Станиця Луганська”. Також представники міжнародної організації підтвердили нещодавні порушення режиму “Тиша” на ділянках розведення сил і засобів №2 “Золоте” та № 3 “Петрівське”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в цей же період російські найманці під приводом облаштування КПВВ на тимчасово не підконтрольній урядові України території, в районі міста Первомайськ Луганської області, вдалися до цинічних та підступних дій, провівши мінування поблизу автошляху неподалік ділянки розведення № 2 “Золоте”. Дане порушення неодноразово фіксувалося представниками СММ ОБСЄ в їхніх щоденних звітах.

У пресслужбі наголосили, що військовослужбовці ЗСУ, співробітники ДСНС та представники цивільно-військових адміністрацій Донецької та Луганської областей докладають багато зусиль, щоб повернути Донбас до мирного життя. З цією метою на території поблизу лінії розмежування систематично проводяться роботи з виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів.

“На жаль, мирні ініціативи в цьому напрямку проявляє виключно українська сторона, в той час як окупаційна адміністрація та незаконні збройні формування Російської Федерації демонструють лише зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту та погіршенні гуманітарної ситуації на Донбасі”, – повідомили в штабі ООС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *