На Львівщині набув чинності новий розподіл територій щодо COVID-19

Нові епідемічні рівні встановлені на 14 днів відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відтепер до «червоної зони» віднесено Перемишлянський та Пустомитівський райони, до «помаранчевої» – Львів, Дрогобич, Бродівський, Городоцький, Жовківський,  Миколаївський та Радехівський райони, до «жовтої» – міста Борислав, Моршин, Самбір, Стрий, Буський, Дрогобицький, Жидачівський,  Золочівський, Кам’янко-Бузький, Самбірський, Сколівський, Сокальський та Яворівський райони.

Відсьогодні всі школи Перемишлянського та Пустомитівського районів, а їх – 53, переходять на дистанційну форму навчання. Наразі – на два тижні. Як буде далі, покаже час.

Щодо статистики поширення коронавірусної інфекції, то, згідно з інформацією, що її оприлюднила у щоденному ранковому звіті заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна,  станом на восьму годину ранку у Львові та на Львівщині підтверджено 17057 випадків інфікування коронавірусом, з них 474 – летальні. 5260 пацієнтів одужали.

За вчорашню добу, 13 вересня, лабораторні центри Львова провели 887 ПЛР-тестів. З них 143 – позитивні (у львів’ян – 83).

Для порівняння: за добу 12 вересня лабораторні центри провели 1004 ПЛР-тести. 140– позитивні (у львів’ян – 67).
За весь період карантину, від 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 8832 особи, госпіталізовані – 1968, виписані – 1816 осіб. Зараз у лікарні – 152 особи, у реанімації – 8 осіб, на апараті ШВЛ – 3. У 8-й лікарні станом на ранок –77 пацієнтів, у 1-й – 53, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 148.

Вчора Львівська міська рада поширила інформацію про смерть від коронавірусної інфекції головного спеціаліста управління охорони здоров’я ЛМР педіатра Богдана Остальського. Лікареві було 60 років.
Співчуття родині померлого висловив міський голова Львова Андрій Садовий: «Це лікар, якого ми назавжди запам’ятаємо як великого професіонала і хорошого друга для наших дітей. Нам дуже пощастило жити і працювати разом з Вами, Богдане Романовичу. Вічна пам’ять!».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото «Дню» надали у Львівській міській раді.
 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *