Україна та Німеччина підписали угоду про забезпечення житлом постраждалих від агресії РФ

Сьогодні, 3 червня 2020 року, Кабінет Міністрів України, в особі Віце-прем‘єр-міністра Олексія Резнікова, та Уряд Федеративної Республіки Німеччина, в особі Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анки Фельдгузен, підписали Угоду щодо співробітництва в рамках реалізації проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Згідно з Угодою 25,5 млн євро передбачено направити на реалізацію проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Мета проекту – забезпечення житловими приміщеннями громадян України, які були вимушені покинути свої домівки через збройну агресію Російської Федерації.

Наступним кроком буде ратифікація цієї міжурядової Угоди Верховною Радою України.

Наступні етапи – підготовка до укладення договору фінансування між KfW та Міністерством з питань реінтеграції ТОТ України. Саме цим договором фінансування визначатиметься порядок та умови надання коштів, порядок їх використання, механізми залучення фінансової установи, відповідальність за неналежне виконання умов договору. Паралельно з цим KfW обиратиме фінансову установу-партнера з реалізації проєкту, яка розробить та реалізує банківський продукт по кредитуванню, а Мінреінтеграції розроблятиме порядок використання коштів щодо механізму реалізації Проєкту. Згаданий Порядок має бути затверджений Кабінетом Міністрів України.

Попередньо передбачається, що ВПО зможуть отримати кредит у сумі до 20 тис євро до 10 років під пільгові умови (3-5%) із розрахунком 21 кв м загальної площі на 1 людину + 10,5 кв м на сім‘ю.

«Підтримка наших іноземних партнерів, особливо в питаннях, пов’язаних зі збройною агресією Росії, є дуже важливою для нас і ми високо її цінуємо. Також ми намагаємося робити все, аби кошти на підтримку наших громадян, які вимушені були покинути свої домівки в Донецькій та Луганській областях, в Криму через агресію РФ, були передбачені і в бюджеті України. Хочу нагадати, що за результатами секвестру нами було збережено 20 млн грн для співфінансування на придбання житла для ВПО та 20 млн грн на компенсацію за зруйноване через збройну агресію Російської Федерації житло», – наголосив Віце-прем‘єр-міністр Олексій Резніков.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *