Кличко розповів, як у Києві триватиме навчальний процес після посилення карантину

За словами мера, на сьогоднішній день ситуація з навчальним процесом – контрольована

Через входження Києва в “помаранчеву зону” епідеміологічної небезпеки навчальний процес в професійних і вищих навчальних закладах буде обмежено. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу.

Так, за словами мера, відвідування групових занять у професійних і вищих навчальних закладах дозволено групами не більше 20 осіб.

Що стосується навчального процесу в школах і садочках – там ніяких змін поки що не передбачено. Кличко заявив, що ситуація в цих навчальних закладах – контрольована.

“Місто підготувало школи до роботи в нових умовах. Розробило регламент роботи під час пандемії. Забезпечило навчальні заклади дезінфікувальними засобами, засобами індивідуального захисту. Але оскільки вірус у місті поширюється, до роботи шкіл і садочків буде наша особлива увага й оперативні рішення залежно від ситуації”, – сказав мер.

Новини за темою: Кличко розповів, у яких випадках київські лікарні можуть проводити планову госпіталізацію пацієнтів

Також Кличко розповів, що на сьогодні в Києві працює 426 шкіл із 428. Дві школи закрили в Оболонському районі через виявлені випадки зараження коронавірусом. Крім того, коронавірус виявлений у дитячих садках у Деснянському та Печерському районах.

“У 50-ти школах на дистанційне навчання перевели загалом 126 класів, де є хворі учні. Всього хворих на коронавірус школярів у столиці – 174. І 83 педагоги… Усього із 568-ми комунальних дитсадків продовжують працювати 554. Деякі закрито через планові ремонти. Наповненість дітей у садочках – майже 51%. Багато батьків, незважаючи на епідеміологічну ситуацію, залишають дітей вдома або під наглядом родичів”, – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Київ у понеділок, 14 вересня, переміститься з “жовтої” в “помаранчеву” зону епіднебезпеки. Нові карантинні обмеження почнуть діяти з 00:00. Детальніше про обмеження можна прочитати тут.

Нагадаємо, станом на 11 вересня в Києві зафіксовано 16 523 випадки зараження коронавірусом. За добу в столиці виявили 404 випадки інфікування Covid-19. З початку пандемії в місті від ускладнень, викликаних хворобою, помер 261 пацієнт (+7 за добу). При цьому 5170 (+168) осіб вже побороли захворювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *