Богдан: Наші керманичі, ніби в дитячому садку, вірять, що Росія виплатить багато мільярдів доларів за Крим і Донбас і ми заживемо

Влада України вважає, що Росія виплатить багатомільярдні компенсації за окупацію Криму й агресію на Донбасі. Таку думку в інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону висловив колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан.

“Є якась дитяча впевненість (виходячи з того, що я розумію, чую), що будуть виплачені якісь величезні суми за це все: за Донбас, за щось… Навіть не розумію, за що…” – сказав він.

Богдан вважає цю впевненість помилковою: “Це проблема в комунікації, вони спілкуються не тими каналами. Наші [політики] спілкуються якимись середньовічними, потойбічними переговорами. І не знаю, на якій стадії хто кого обманює, але так, наші керманичі чекають якихось грошей великих, поступок”.

“Звільняючи мене, Зеленський сказав: “Ти – як нелюба жінка”. Повний текст інтерв’ю Богдана Гордону

Ексчиновник висловив думку, що примирення з Росією відбудеться, “але не зараз”.

“Я не бачу точок [зіткнення] … Я не розумію, у чому ми можемо зійтися. Тобто, вони ні на секунду не готові відходити від Мінських угод. Для них важливий пункт перший: зміни до Конституції. Вони не готові продовжувати розмову далі, поки не будуть внесені зміни [у частині] “особливого статусу” Донбасу”, – підкреслив Богдан.

ВІДЕО

2014 року Росія анексувала Крим і почала збройну агресію на сході України. Бойові дії там тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на пропоновані Україною факти та докази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *