Львів’яни запускають мобільний додаток про українську класичну музику

Ukrainian Live Classic має з’явитися в мобільних магазинах восени. Він буде безкоштовний та англомовний. 

Проєкт Ukrainian Live Classic — це мобільний додаток та медіа-платформа, яка покликана зібрати найкращі та найцікавіші зразки української класики. Його створює громадська організація Collegium за підтримки Українського культурного фонду.

Маючи в доробку багато професійно зроблених аудіо та відеозаписів рідкісних творів українських композиторів, громадська організація вирішила створиту нову платформу для їх поширення, розповіли керівники Collegium Тарас Демко та Іван Остапович.

Над технічною частиною працює американський розробник, координатором та автором візуальної частини став Володимир Ольшанський.

В додатку UL Classic можна буде слухати аудіо в якості 320 кбіт/сек та відео з роздільною якістю 1080 HD.

Треки посортовані за епохами (бароко, класицизм, романтизм, тощо), жанром (інструментальна, вокальна, симфонічна музика) та авторами. На сторінці композитора можна прочитати фахову та ненудну біографію про нього. Всі тексти написані музикознавцями Галицького музичного товариства. Інформація в додатку буде викладена двома мовами — англійською та українською. UL Classic орієнтований, перш за все, на популяризацію української музики за кордоном.

Багато уваги приділяється дизайну — додаток має сучасний, легкий та впізнаваний стиль. З додаткових фічей — можливість підключитися до  smart TV, зберігати треки в додатку та переслуховувати офлайн, а режим switch-to-audio дозволяє слухати відео у фоновому режимі.

В UL Сlassic зібрані лише професійні записи з дотриманням авторських прав. До релізу буде опубліковано понад 100 аудіо і понад 50 відео близько 20 композиторів. Автори розробки закликають українських музикантів та композиторів активно ділитися якісними записами.

Паралельно із додатком поповнюватиметься і медіа-платформа UL Classic. У ній буде доступна більш глибока інформація про українських композиторів і також можна буде слухати музику.

Планується, що додаток буде доступний до скачування у Google Play та App Store вже восени цього року, а робота над першим етапом наповнення бібліотеки записів завершиться в грудні 2020.

Розробники обіцяють, що в UL Сlassic не буде платної реклами. Його монетизація буде здійснюватися через систему “донейтів”.

Фінансування на розробку додатку виділив Український культурний фонд.

На публічній презентації проєкту UL Classic, яка запланована на 15 жовтня, відбудеться перше виконання симфонії №1 (1937) Стефанії Туркевич. Наступного дня після отримання запису він з’явиться в додатку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *