У Вінниці з 59-ти дитячих садочків відчинили п’ять

1 червня, у рамках послаблення карантину, відчинили свої двері для вінницьких дошкільнят п’ять дитсадків – три комунальні та два приватні. У трьох комунальних садочках запрацювали окремі групи, оскільки із заявлених 231 дитини прийшли тільки 38. Як пояснила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, в інших закладах наразі триває підготовка або ж перевірка спеціальною комісію. Відкриватимуть дитсадки поетапно, аби забезпечити всі протиепідемічні заходи. Загалом у Вінницькій міській ОТГ працює 59 садочків: 54 комунальних і чотири приватних.

«Для того, щоб відкрився дитячий садок, має бути виконаний ряд вимог. По-перше, всі працівники закладу повинні пройти щорічні медичні огляди. А у зв’язку з тим, що через карантин не працювали кабінети медогляду, цей процес ще триває, – каже Оксана Яценко. – Окрім цього, у закладі має відповідати стандартам якість води, адже на період карантину для заощадження ресурсів системи очистки були законсервовані. Також садочки мають бути забезпечені продуктами харчування, адже вони не працювали два з половиною місяці, і рішенням виконкому наявні на час карантину продукти були передані у медичні установи. Завтра розпочнуть роботу ще щонайменше чотири садочки. Поступово відкриватимуться й інші ДНЗ».

Вона уточнила, що тестування 2800 працівників ДНЗ на COVID-19 та проходження медоглядів фінансуються з міського бюджету. Окрім того, департамент освіти та директори садочків шукають заміну персоналу, віком 60 років, які відповідно до чинного законодавства входять до групи ризику і не можуть працювати під час епідемії.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *