Сейм Литви не визнає результатів президентських виборів у Білорусі

У Литві зажадали нових прозорих президентських і парламентських виборів

Сейм Литви не визнає результатів президентських виборів у Білорусі. Про це повідомили в прес-службі Сейму.

“Повністю підтримуючи рішучість білоруського народу будувати майбутнє своєї країни відповідно до принципів демократії, верховенства закону та прав людини, члени Сейму висловили свою позицію в ухваленій резолюції “Про ситуацію в Республіці Білорусь після фальсифікації президентських виборів”, – йдеться в повідомленні.

“У цій резолюції ми перш за все підтримуємо рішучість білоруського народу. Ми не визнаємо результатів виборів 9 серпня. Ми не вважаємо Олександра Лукашенка законним лідером Республіки Білорусь. Ми вимагаємо нових, прозорих президентських і парламентських виборів відповідно до демократичних процедур”, – додали в Сеймі Литви.

Раніше міністри закордонних справ 27 країн Європейського Союзу ухвалили рішення запровадити санкції щодо білоруських політиків, які можуть бути відповідальними за порушення прав людини під час акцій протесту. Пізніше депутати Європарламенту не визнали результатів виборів у Білорусі та вважають президента Олександра Лукашенка персоною нон грата в ЄС.

Нагадаємо, що протести в Республіці Білорусь почалися ввечері 9 серпня після голосування на виборах президента країни. За остаточними даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко отримав 80,1% голосів, його основний опонент Світлана Тихановська – 10,1%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *