Влада Самбора не згодна з "червоним" рівнем небезпеки у місті щодо ковіду

Учора, 17 серпня, у місті Самбір, що на Львівщині, відбулося позачергове засідання міської ради, на якому депутати відмовилися виконувати рішення державної комісії техногенно-екологічної та надзвичайних ситуацій від 13 серпня, яким місту визначено найвищий, «червоний», рівень небезпеки щодо COVID-19, бо, на думку народних обранців, таке рішення не відповідає реальному стану справ із захворюваністю на коронавірус.

Отже, і транспорт у Самборі, і підприємці зі сфери торгівлі та громадського харчування працюватимуть як і раніше, до 13 серпня.

Також депутати Самбірської міськради прийняли звернення до Президента, міністра охорони здоров’я та голови Львівської облдержадміністрації щодо скасування «червоного рівня» епіднебезпеки у їхньому місті.

Звернулися депутати і до місцевої поліції з проханням не притягувати до відповідальності підприємців, які працюватимуть з порушенням рішення держкомісії ТЕБ і НС, згідно з яким у Самборі заборонено роботу закладів культури, харчування, більшості магазинів, розважальних і фітнес-центрів та басейнів.

Варто додати, що Львівська область й надалі утримує перші позиції в Україні щодо числа нових виявлених інфікованих коронавірусом за добу. Через це і сам Львів, і низка районів області перебувають у «помаранчевій» зоні (за списком, це міста Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Стрий, Трускавець та Червоноград та Буськ,, також – Бродівський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони Львівської області). А місто Самбір, як зазначалося вище, віднесено до «червоної» зони.

Щодо епідситуації на Львівщині на нині, 18 серпня, то, як повідомила у щоденному ранковому звіті заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, станом на восьму годину ранку у Львові та в області підтверджено 12260 випадків інфікування коронавірусом, з них 337 – летальні. 3342 пацієнти одужали.

За вчорашню добу лабораторні центри Львова провели 818 ПЛР-тестів, з яких 181 виявився позитивним (серед нових виявлених інфікованих за добу 90 львів’ян).

За весь період карантину, від 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 7850 осіб, ушпиталені – 1699, виписані – 1517. Зараз у лікарні – 182 особи, з них у реанімації – 8, на апараті ШВЛ – 3. У 8-й лікарні – 82 пацієнти, у 1-й – 56 пацієнтів, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 130.

Поза тим, Львів готується до нового навчального року. За словами Галини Слічної, школи розглядають різні моделі його початку, адже єдиного стандарту для всіх навчальних закладів нема.
«Ми виділяли кошти школам на придбання засобів індивідуального захисту. Передусім ідеться про маски, які щоденно видаватимуть працівникам навчального закладу. Також має бути резерв масок на випадок, якщо дитина забула взяти маску з дому, – говорить Галина Слічна. – Кошти були виділені й на дезінфікуючі засоби, щоби можна було організовувати прибирання навчальних закладів. При вході до школи, також – до їдальні мають бути дезінфікуючі килимки. А ще ми плануємо відчиняти всі двері у школі, щоби не виникало скупчення дітей як при одному вході».

Також Галина Слічна не радить геть відмовлятися від дистанційного навчання: «Логічно все-таки залишити елементи дистанційного навчання і, можливо, раз на тиждень проводити такі уроки, а особливо це стосується учнів старших класів».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

*/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *