У Львові спортсмени вимагали у влади дозволити їм займатися спортом у закритих приміщеннях

Кілька сотень спортсменів, а також власники фітнес-центрів та спортивних клубів провели сьогодні акцію протесту на площі біля Львівської міськради. Вони вимагали відкрити басейни та зали для заняття спортом.

Зважаючи на карантинні обмеження майже усі на акції були у захисних масках, проте соціальну дистанцію тримали досить умовно. В руках люди тримали плакати із написами: «Рух – це життя. Відкрийте фітнес-центри!», «Львів відкритий для світу, але не для львівського спорту?!», «Наливайки відкриті, фітнес – закритий», «Плавають різними стилями, а тонуть: карантином. Відкрийте басейни!» тощо.

Учасники акції обурювалися на дії місцевої влади через те, що літнім майданчикам, де люди вживають зокрема алкоголь, працювати дозволили. А спортивним закладам, попри дозвіл кабінету міністрів з 1 червня на відновлення їх роботи, львівська влада працювати не дозволила. Хоч власники цих закладів гарантують дотримуватися усіх норм карантину і працювати за протоколом, якщо такий буде.

«Вже більше трьох місяців ми не можемо тренуватися і проводити змагань. В Україні сьогодні починають працювати фітнес-клуби і спортивні зали. Лише у Львові все далі закрито. Ми так більше не можемо і маємо добитися, щоб спортивні об’єкти відкрили!», – наголошують учасники акції протесту.

До людей вийшов начальник міського управління спорту Антон Нікулін. Він зазначив, що відкриття спортивних закладів можливе лише з дозволу обласних комісій ТЕБ і НС, а місто виконує їх рішення. Він зазначив, що розуміє спортсменів, бо спорт занадто засидівся на карантині. Але попросив людей ще трохи потерпіти і висловив надію, що скоро вони побачаться не лише у спортивних залах, а й на спортивних аренах.

Зазначимо, що із 1 червня кабмін дозволив відкриття басейнів та фітнес-центрів із певними обмеженнями. Проте львівська обласна комісія ТЕБ і НС відтермінували це пом’якшення карантину. Це спричинене тим, що вже кілька тижнів у Львівській області фіксують значний ріст кількості хворих на коронавірус.

Павло Паламарчук, “День”, Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *