Голова ОБСЄ закликав владу Білорусі не порушувати права людини

Голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі закликав білоруську владу не порушувати прав людини та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз організації.

«Занепокоєний повідомленнями про надмірне застосування сили після президентських виборів у неділю в Білорусі, включаючи використання гумових куль, водяних гармат, світлошумових гранат та масових арештів, голова ПА ОБСЄ закликав сьогодні владу в Мінську припинити використовувати репресивні тактики і повною мірою дотримуватися міжнародних стандартів у галузі прав людини», – йдеться у пресрелізі.

Церетелі наголосив, що репресії та переслідування неприпустимі і порушують принципи ОБСЄ. Він закликав сторони до деескалації напруженості і діалогу.

«Як держава-учасниця ОБСЄ, Білорусь добровільно погодилася на певні зобов’язання в гуманітарному аспекті – включаючи право на мирні зібрання, свободу вираження поглядів, свободу від довільного арешту або затримання та право на ефективні засоби захисту. Я закликаю владу забезпечити дотримання цих прав та свобод, а також до негайного звільнення свавільно затриманих за останні дні», – заявив Церетелі.

Він також засудив напади силовиків на журналістів і нагадав, що це є серйозним порушенням міжнародних зобов’язань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *