У "помаранчевому" Львові розважальні заходи проводять просто неба, здебільшого – на дахах

Львів та три райони Львівської області (Перемишлянський, Пустомитівський і Миколаївський) й надалі перебувають у «помаранчевій» зоні щодо ковіду.

Щодо числа нових виявлених інфікованих за добу у Львові та на Львівщині, то показники тримаються на однаковому рівні. Як розповіла у щоденному звіті заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, станом на восьму годину ранку у Львові та в області підтверджено 11474 випадки інфікування коронавірусом, з них 314 – летальні. 3101 пацієнт одужав.

За вчорашню добу, 12 серпня, лабораторні центри провели 1401 ПЛР-тест, з них 166 виявилися позитивними. Для порівняння: за 11 серпня проведено 1756 ПЛР-аналізів. 166 – позитивні.

За весь період карантину, від 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 7710 осіб, госпіталізовані – 1645, виписані – 1453. Зараз у лікарні –191 пацієнт, у реанімації –7 осіб, на апараті ШВЛ – 3. У 8-й лікарні –73 пацієнти, у 1-й – 78, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 121.

Від 10 серпня набрав чинності наказ департаменту охорони здоров’я ЛОДА про удосконалення організації у Львівській області медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, хворим на грип, ГРВІ, їх ускладнення та коронавірусну хворобу. Отже, якщо раніше майбутніх мам з підтвердженою інфекцією COVID-19 приймав міський пологовий будинок № 1, то тепер – обласна клінічна лікарня. «Згідно з наказом, госпіталізацію вагітних жінок із терміном вагітності більше 22 тижнів і породіль із пневмоніями, спричиненими коронавірусом та позашпитальними пневмоніями, здійснює Львівська обласна клінічна лікарня. А наш медичний заклад зобов’язаний, при виникненні потреби, госпіталізувати вагітних із загрозою переривання вагітності терміном до 22 тижнів із проявами ГРВІ, пневмоніями, в тому числі, із підтвердженою інфекцією COVID-19, а також жінок в родах після 22 тижнів вагітності, мешканок міста Львова», – пояснює в.о. головного лікаря пологового будинку № 1 Ольга Коваль. Щодо мешканок Львівської області, то вагітних із підтвердженою інфекцією COVID-19 госпіталізовують до обласного перинатального центру, що на вул. Джорджа Вашингтона, 6.
А Львів продовжує активне життя в умовах карантину. За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, культурне життя міста відбувається з дотриманням карантинних вимог. Про це чиновник розповів в ефірі радіо «Люкс FM», зазначив, що у міській раді знають про число нових виявлених за добу хворих (а воно тримається на одному рівні), і принагідно звернувся до львів’ян та гостей міста з проханням максимально дотримуватися усіх норм і правил карантину: носити маски, проводити дезінфекцію, дотримуватися соціальної і фізичної дистанції. Також розповів про відкриття нової і дуже сучасної медіатеки на вул. Богдана Хмельницького і підготовку до відзначення Дня незалежності України.

«Ми готуємо кілька подій, які не можу назвати масовими, тому це будуть події з обмеженою кількістю людей і з дотриманням дистанції, – зазначив Андрій Москаленко. – Заходи відбуватимуться в зелених зонах – у Стрийському парку та в парку ім. Богдана Хмельницького. Також буде цікавий мінівиступ на площі Ринок, і це буде безпечна подія за участю цікавого гурту».

Наголосив заступник мера і на тому, що поступово у Львові відчиняються для публіки заклади культури, але наразі працюють з обмеженнями (1 людина на 20 метрів), і йдеться, зокрема, про Львівську національну філармонію та Львівську національну оперу. Зазначив також, що здебільшого для проведення концертів артисти використовують дахи (дахмайданчики на ринку «Південний» та у Центрі дозвілля імені Олександра Довженка) і локації на повітрі.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

*/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *