Польський суд відмовився звільнити під заставу ексголову "Укравтодору"

Польський суд відхилив прохання випустити колишнього голову “Укравтодору” Славоміра Новака під заставу. Про це написав у Twitter адвокат Новака Антоні Канія-Синявський.

“Арешт збережено. Як захист продовжуємо діяти з подвоєною силою”, – зазначив адвокат.

Новака і ще двох осіб затримали 20 липня 2020 року в Польщі за підозрою в корупційних злочинах. За версією слідства, діяльність організованої злочинної групи мала транскордонний характер. Олександра Д. затримали в цій справі четвертим, зазначає PAP.

Прокуратура у Варшаві висунула Новаку обвинувачення в участі в організованій злочинній групі, відмиванні грошей і набутті майнових вигід. У прокуратурі розповіли, що внаслідок махінацій Новак отримав понад 1,3 млн злотих (приблизно 9,2 млн грн).

За словами в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука, Новака підозрюють у тому, що він брав хабарі з компаній за продовження термінів ремонту або будівництва доріг в Україні та вирішення проблем зі штрафними санкціями.

22 липня Новака заарештували на три місяці. Також, за інформацією Polsat News, на три місяці заарештували підприємця із Гданська Яцека П., а до Даріуша С., колишнього керівника військової частини Grom, суд застосував умовний арешт.

У САП повідомляли, що у справі Новака підозри висунули йому і ще п’ятьом людям: двом громадянам Польщі; громадянці України, колишньому раднику Новака; іноземному громадянину, представнику однієї з компаній – учасниць тендерів “Укравтодору”; бенефіціару групи компаній, які займаються в Україні дорожнім господарством.

Ексміністр транспорту Польщі Новак став в.о. глави “Укравтодору” в жовтні 2016-го. Тоді ж він здобув українське громадянство. У вересні 2019 року Новак подав у відставку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *