Вмикали музику й порно. Пранкери зірвали онлайн-суд над підлітком, який зламав Twitter Маска й Обами

Судове онлайн-засідання у справі 17-річного підлітка Грема Айвена Кларка із Флориди, який зламав Twitter-акаунти низки зірок, перервали пранкери. Про це 5 серпня повідомляє BBC.

Слухання проводили через застосунок для відеочату Zoom. Підліток просив про зниження суми застави, заявивши, що він не винен.

До конференції в Zoom приєдналися невідомі, які назвалися журналістами CNN і BBC News. Вони почали вмикати порно і музику, через що в засіданні довелося зробити паузу.

Незабаром засідання відновили й суддя ухвалив рішення не зменшувати застави в розмірі $750 тис. для підлітка.

Журналіст Браян Кребс у Twitter поділився зображенням, на якому видно, як прокурор Ендрю Воррен реагує на зрив засідання.

Хакери 15 липня зламали облікові записи у Twitter великих громадських діячів і корпорацій, включно з ексвіцепрезидентом США Джо Байденом, експрезидентом Бараком Обамою, главою SpaceX Ілоном Маском, главою Microsoft Біллом Гейтсом, власником Amazon Джеффом Безосом та Apple.

Зламані акаунти надіслали серію твітів із пропозицією класичного шахрайства з біткоінами: фоловерам сказали, що, якщо вони перекажуть криптовалюту на певний біткоін-гаманець, то отримають удвічі більше грошей. Зловмисники заробили понад $100 тис.

Після хакерської атаки компанія Twitter тимчасово заблокувала всі акаунти, паролі до яких змінювали або намагалися змінити протягом останнього місяця.

Наприкінці липня ФБР встановило особи трьох підозрюваних у зламі. Ними виявилися 19-річний уродженець Великобританії Мейсон Шеппард, 22-річний Німе Фазелі з Орландо і 17-річний Грем Айвен Кларк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *