Кулеба запросив Білорусь у "Люблінський трикутник"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запросив свого білоруського колегу Володимира Макея на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви та Польщі в межах ініціативи “Люблінський трикутник”. Про це йшлося під час телефонної розмови Кулеби і Макея 31 липня, повідомила пресслужба МЗС України.

Глава зовнішньополітичного відомства України поінформував білоруського колегу про започаткування ініціативи трьох країн “Люблінський трикутник” та запросив до Києва в якості почесного гостя на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви і Польщі“, – зазначено в повідомленні.

Співрозмовники також обговорили ситуацію навколо затримання білоруськими правоохоронцями російських найманців із ПВК “Вагнер”.

Глава МЗС України подякував за оперативне передання білоруською стороною списку затриманих і запевнив, що його ретельно опрацюють компетентні органи України.

Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви Дмитро Кулеба, Яцек Чапутович і Лінас Лінкявічюс 28 липня в Любліні підписали декларацію про створення “Люблінського трикутника”.

Учасники “трикутника” координуватимуть дії для захисту міжнародного права в умовах російської агресії проти України в тристоронньому форматі і за участю НАТО, ООН, ЄС, Ради Європи та ОБСЄ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *