ДБР порушило справу за смертю "полтавського терориста" під час затримання

Справу відкрили за статтею про перевищення службових повноважень

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) розпочали досудове розслідування за фактом спричинення тілесних ушкоджень, від яких настала смерть “полтавського терориста” Романа Скрипника під час затримання поліцією. Про це повідомила прес-служба ДБР.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені за ч. 3 ст. 365 та ч. 1 ст. 115 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу та умисне вбивство).

За попередньою інформацією, 1 серпня 2020 року близько 3-ї години ночі в с. Опішня Зіньківського району правоохоронці виявили Скрипника, який 23 липня в Полтаві захопив заручників, а потім утік та переховувався тиждень.

Новини за темою: Роман Скрипник, який захопив у заручники поліцейського у Полтаві, може бути мертвий, – МВС

Під час його затримання поліцейські застосували табельну вогнепальну зброю, спричинивши вогнепальне поранення голови. Крім того, відбувся вибух бойової гранати, яку тримав у руках загиблий.

Як повідомлялося, сьогодні вночі поліція заявила про ліквідацію Скрипника. За словами силовиків, капітан поліції виявив злочинця в нежитловому будинку. Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники й цього поліцейського. Однак в останнього була при собі табельна зброя. Спецназ КОРД точним пострілом ліквідував терориста. Заручник встиг протягом трьох секунд відскочити від місця вибуху гранати.

Новини за темою: Під час операції із затримання Романа Скрипника в Полтаві поліцейський дістав перелом стопи

Нагадаємо, 23 липня співробітники карного розшуку Полтавської обл. проводили операцію із затримання людини, яка підозрюється в крадіжці автівок. Під час затримання чоловік встиг дістати гранату РГД-5, витягнув чеку і схопив за руку співробітника поліції. Пізніше замість співробітника поліції в заручники взяв начальника карного розшуку. Також злочинцеві дали службову автівку, якою він разом із заручником пересувався містом.

Правоохоронці дали можливість Скрипнику виїхати поза межі міста на службовому авто.

Пізніше стало відомо, що Скрипник посеред дороги кинув авто та зник у лісосмузі. Захопленого в заручники офіцера поліції звільнили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *