В Іспанії фіксують нові спалахи COVID-19 у всіх регіонах

Другої хвилі епідемії COVID-19 в Іспанії чекали лише восени. Але несподівано практично у всіх регіонах країни зараз фіксують нові спалахи захворювання, а Німеччина навіть оголосила три іспанських регіони зоною ризику.

За даними міністерства охорони здоров’я, в Іспанії налічується 361 осередок коронавірусу, пише Deutsche Welle. За минулі два тижні заразилися 24034 особи, за останню добу – 1153. І це при тому що в кінці червня, після трьох місяців жорстких карантинних заходів, захворюваність зійшла нанівець, що дозволило владі країни стверджувати, що з COVID-19 вдалося впоратися. Щоправда, багато експертів вважають, що друга хвиля епідемії все ж може статися, але не раніше осені.

До причин численних несподіваних спалахів COVID-19 в різних регіонах країни аналітики зараховують звичку іспанців розслаблятися в сезон відпусток – їхню пристрасть до подорожей і до різного роду масових свят і розваг. Інший фактор – небувалий в цьому році наплив нелегальних мігрантів з країн, де пандемія в розпалі, і приїзд сезонних робітників-іноземців, задіяних у сфері сільського господарства.

Осередки захворювання, за даними міністерства охорони здоров’я, спостерігаються по всій країні, хоча найбільше число заражень виявлено в таких регіонах як Арагон, Каталонія, Мадрид і Мурсія. У Андалуcіі, наприклад, спалахи є і на курортах узбережжя, і в великих містах – Севільї, Гранаді і Кордові. В останній заразилося відразу 110 осіб – відвідувачі нічної дискотеки. Німецький Інститут Роберта Коха в п’ятницю, 31 липня, навіть включив іспанські регіони Арагон, Каталонія та Наварра до переліку зон ризику, після повернення з яких німці обов’язково мають проходити тестування на коронавірус.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *