У Вінниці відбулися урочистості до Дня Повітряних Сил (фото)

У головному штабі Командування Повітряних Сил ЗСУ, що дислокується у місті Вінниці, провели урочисте шикування з нагоди свята – Дня Повітряних Сил України.

Цього разу, як повідомляє пресслужба відомства, через епідеміологічну ситуацію в державі святкові заходи були значно скромніше, ніж торік. На урочистому шикуванні нагородили кращих військовослужбовців та вшанували полеглих побратимів. За роки російсько-української війни своє життя за мирне небо над Україною віддали понад пів сотні військовослужбовців.

«На жаль, з часу війни на сході України 55 наших бойових побратимів загинули під час ведення бойових дій, – зазначив у своєму виступі командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов Сергій Дроздов. – Сьогодні Повітряні Сили виконують бойові завдання з охорони державного кордону України у повітряному просторі, протиповітряної оборони важливих державних об’єктів держави та бойові завдання на сході та півдні України. Для визначення напрямків подальшого розвитку Повітряних Сил на довгострокову та середньострокову перспективу відпрацьовано Візію Повітряних Сил 2035, Проєкт стратегії розвитку Повітряних Сил до 2035 року, Проєкт Концепції розвитку Повітряних Сил на період до 2025 року, – підкреслив керманич виду. У цьому році в Повітряних Силах заплановано проведення понад 20 командно-штабних навчань, навчання з бойовими стрільбами зенітних ракетних комплексів та авіації».

Він додав, що за короткий період Повітряні Сили суттєво покращили рівень справності озброєння. Лише у першому півріччі цього року отримано та відновлено близько 20 одиниць основних зразків озброєння та військової техніки та майже 10 одиниць техніки забезпечення. А з метою підвищення рівня взаємосумісності з НАТО та вивчення передового досвіду збройних сил інших країн світу Повітряні Сили Збройних Сил України постійно беруть участь у міжнародних заходах військового співробітництва.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото надані авторкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *