Зеленський підписав закон про держпідтримку дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія"

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №784-IX “Про внесення змін до закону України “Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія” щодо додаткової державної підтримки на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”. Про це поінформувала пресслужба Офісу президента 31 липня.

Відповідно до закону, держава викупить 90% путівок “Артеку” та “Молодої гвардії”, інші реалізують дитячі центри без залучення третіх осіб.

“Держава здійснює покриття витрат указаних дитячих таборів на утримання об’єктів, оплату праці персоналу, податків та інших обов’язкових платежів, комунальних послуг, послуг зв’язку, дератизації, дезінфекції, вивезення твердих побутових відходів, придбання паливно-мастильних матеріалів під час карантину”, – указано в повідомленні.

У пояснювальній записці закону зазначено, що у зв’язку зі скасуванням у дитячих центрах трьох тематичних змін, протягом яких планували оздоровлення 5098 дітей, держава не придбала необхідної кількості путівок на загальну суму 57 866 791 грн.

“Закон дасть можливість не допустити банкрутства дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія”, а також захистити трудові права понад 1080 працівників цих установ”, – підкреслили в Офісі президента.

Закон №784-IX Верховна Рада ухвалила 14 липня.

З 1 серпня в Україні зможуть відкритися дитячі оздоровчі табори, розташовані в “зеленій” і “жовтій” зонах, про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *