У Конгресі США проти ідеї Трампа про перенесення президентських виборів

Представники Конгресу США не підтримали ідеї президента Дональда Трампа про перенесення виборів на іншу дату. Про це повідомляє Reuters.

Проти перенесення виборів, зокрема, виступили лідер більшості в Сенаті і республіканець Мітч Макконнелл та глава Республіканської партії в Палаті представників Кевін Маккарті.

Маккарті зазначив, що США ніколи в історії федеральних виборів їх не скасовували і так має бути й надалі.

Представниця Демократичної партії США Зої Лофгрен, яка очолює комітет Палати представників із нагляду за безпекою виборів, також відкинула будь-які затримки. Вона підкреслила, що тільки Конгрес може змінити дату виборів.

30 липня Трамп запропонував перенести президентські вибори. На його думку, голосування поштою, введене через пандемію, зробить вибори найбільш неточними і фальсифікованими в історії.

Президентські вибори у США заплановано на 3 листопада. Трамп балотуватиметься на другий строк від Республіканської партії. Його суперником має стати демократ Джо Байден, який лідирує за даними соцопитувань.

У травні радник і зять президента США Джаред Кушнер не відкинув, що президентські вибори можуть не відбутися у строк через пандемію коронавірусу.

США йдуть на першому місці у світі за кількістю інфікованих коронавірусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *