Лукашенко скликав термінову нараду через найманців "Вагнера" в Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 29 липня скликав термінову зустріч із Радою безпеки країни щодо затримання найманців ПВК “Вагнера”.

Про це повідомляє білоруська редакція Радіо Свобода з посиланням на телеграм-канал “Пул першого”, наближений до очільника держави.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко ввечері 29 липня скликав термінову зустріч із Радою безпеки країни.

Тема зустрічі – затримання під Мінськом 33 російських бойовиків, яких називають найманцями ПВК “Вагнера”.

Видання news.tut.by зазначає, що Лукашенко назвав затримання російських бойовиків “надзвичайною подією”.

“Я дивлюся на реакцію росіян. Вони вже, виправдовуючись, говорять, що мало не ми їх самі сюди завезли. Ясно, треба ж якось виправдати свої брудні наміри. Тому дуже просив би, щоб в цій ситуації і з цим фактом було все гранично відверто і чесно. Якщо це російські громадяни (а я так розумію, їх допитали), значить, треба звернутися негайно до відповідних структур Російської Федерації, щоб вони пояснили, що відбувається”, – сказав президент Білорусі.

Нагадаємо, раніше білоруське державне інформагентство БелТА повідомило, що у санаторії під Мінськом затримали 32 росіян, які є “бойовиками неофіційної російської ПВК “Вагнера”.

Як стверджується, всього до Білорусі прибули близько 200 найманців, а їх метою є дестабілізації ситуації перед президентськими виборами, які пройдуть у країні 9 серпня. Згодом, російський письменник Захар Прилепін, який воював на боці “ДНР”, упізнав в затриманих кількох бійців зі свого батальйону.

Посол РФ у Мінську Дмитро Мезенцев заявив, що російські дипломати не отримали від правоохоронних органів Білорусі ніяких відомостей щодо затримання росіян, яких називають найманцями ПВК “Вагнера”. Журналісти упізнали в затриманих під Мінськом росіянах бойовиків “ДНР”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *