Конкурентка Лукашенка на виборах Тихановська: Ми кличемо на вибори, а влада кличе на майдан

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що влада країни погрожує народу майданом. Про це вона сказала під час звернення до жителів країни на телеканалі “Беларусь 1”. Відео опубліковано на YouTube-каналі Об’єднаної громадянської партії.

“Ми кличемо на вибори, а влада кличе на майдан. Ми говоримо, що ми хочемо нового президента, а влада відповідає нам, що тоді буде майдан. Ми говоримо, що більшість білорусів хоче жити у вільній, багатій країні, а влада погрожує нам майданом. Уявіть, що ви хочете, щоб із вашої хати пішла чужа людина… Ви просите її піти, а вона каже вам, що якщо ви будете виганяти її – вона застосує силу. “Ви що, хочете тут майдан?” – запитує влада. Ні, не хочемо. І їй не дамо цього зробити. Коли ця влада піде, тут не буде майдану. Буде свято”, – заявила Тихановська.

У своєму зверненні вона також підкреслила, що чинна влада “не вміє керувати державою так, щоб люди жили, а не доживали до зарплати, щоб молодь хотіла залишитися у країні”.

Вибори президента Білорусі призначено на 9 серпня. ЦВК зареєструвала п’ятьох кандидатів. На посаду глави держави претендують чинний президент Олександр Лукашенко, опозиційна кандидатка Світлана Тихановська, співголова об’єднання “Говори правду” Андрій Дмитрієв, ексдепутатка Анна Канопацька і лідер Білоруської соціал-демократичної партії Сергій Черечень. Одного з головних суперників Лукашенка – банкіра Віктора Бабарика – взяли під варту 18 червня, за добу до закінчення строку, який відводять для збору підписів за кандидата. Його

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *