Львівщина й надалі утримує першість в Україні з числа нових виявлених хворих на COVID-19 за добу

У щоденному ранковому звіті заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна повідомила, що станом на восьму годину ранку у Львові та в області підтверджено 9099 випадків інфікування коронавірусом, з них 245 – летальні. 2118 пацієнтів одужали. За вчорашню добу, 28 липня, лабораторні центри міста провели 742 ПЛР-тести. З них позитивні – 147 (74 – у львів’ян).
Для порівняння: за позаминулу добу, 26 липня, проведено 378 ПЛР-тестів. Чому така різниця у кількості аналізів, у міській раді не пояснюють.

За весь період карантину до обласної інфекційної лікарні звернулись 7717 осіб, госпіталізовані – 1413, виписані – 1217. Зараз у лікарні перебувають 196 пацієнтів, з них у реанімації – 8, на апараті штучної вентиляції легень – 3. У 8-й лікарні – 52 пацієнти, у 1-й – 68, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 81.  

Міський голова Львова Андрій Садовий в ранковому ефірі радіо «Люкс FM» розповів про своє бачення ситуації із захворюваністю на коронавірус у місті та області. «Загалом воно все тримається на одному рівні. По Львівській області вже більше 2 тисяч людей одужали, і це позитивно, – зазначив Андрій Садовий. – Щодо послаблень карантину, то ми максимально все послабили. Хіба що не проводяться концерти для великої кількості людей. П’ятдесят осіб, і не більше!».

Повідомляють у Львівській міській раді з посиланням на департамент житлового господарства та інфраструктури і про роботу моніторингових груп, які працюють щодня і у посиленому режимі і які, зокрема, упродовж 24−26 липня обстежили 635 об’єктів, дали 77 попереджень та виписали 5 протоколів щодо роботи закладів, які порушували правила карантину.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *