Львівські стоматологи вимагали у суду не знищувати комунальні стоматологічні поліклініки

Кілька десятків стоматологів з комунальних поліклінік Львова вимагали у Львівського апеляційного суду справедливого рішення у їх справі. Вони відстоюють існування своїх закладів і фінансування їх з бюджету міста.

Дане протистояння між комунальними стоматологами та міською владою триває майже чотири роки. Свого часу місто відмовилося фінансувати комунальні заклади охорони здоров’я. Таким чином вони опинилися без зарплат і фінансування. Тому люди подали в суд на такі дії міської влади. В суді першої інстанції чітко вказали, що фінансувати комунальні заклади охорони здоров’я має Львівська міська рада. Та вона подала апеляцію.

«З 2017 року наш любий мер стирає в порошок 3 комунальну стоматологічну поліклініку. Думав, буде бліцкриг і за два місяці розбереться. Але там виявилася на диво потужна профспілка, а чимало лікарів клініки пройшли найгарячіші місяці АТО на Сході України. І просто так не здалися», – заявила активістка Ірина Юзик.

Сьогоднішня акція зумовлена тим, що люди не очікують правомірного рішення суду. Адже в даній ситуації є прямий конфлікт інтересів. Дружина одного із суддів, а саме Романа Цяцяка, очолює управління «Дозвільний офіс» Львівської міськради.

Через це люди думають, що апеляційний суд вже задовго до судового засідання знає яке прийняти рішення. І воно точно буде не на користь стоматологам, які вже третій рік не отримують зарплату.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *