Кадиров заявив, що він гідний Нобелівської премії, а не санкцій

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що за його діяльність йому варто дати Нобелівську премію. Про це повідомив телеканалу “Россия 1” в інтерв’ю, що вийшло в ефір 26 липня.

“Де я порушив права людини? Навпаки, ми боремося, ми гинемо. Гинемо, захищаючи права людини. Зупинили війну, знищили міжнародний тероризм. Я думаю, що мені Нобелівську премію дадуть за те, що я переміг тероризм, а вони, навпаки, мене під санкції. Несправедливо!”

20 липня Держдепартамент США вніс Кадирова до чорного списку і ввів проти нього і його сім’ї санкції за порушення прав людини, тортури і позасудові вбивства протягом останніх 10 років. У відповідь Кадиров опублікував фото із двома кулеметами і підписом “Помпео, ми приймаємо бій! Далі буде цікавіше!”.

Внесення до чорного списку передбачає заборону на в’їзд Кадирову у США, а також його дружині Медні Кадировій та донькам Айшат і Карині.

Після цього глава Чечні запросив держсекретаря США Майка Помпео приїхати в Грозний.

23 липня Кадиров сказав, що передумав. “Усе, скасовую запрошення та оголошую включити всі санкції [проти Помпео], які у нас є в республіці, аж до заблокування всіх його рахунків. Те саме вони зробили проти мене“, – сказав він. Кадиров висловив думку, що якщо проти нього у США вводять санкції, то вважають “фігурою світового рівня”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *