Чоловік з автоматом прийшов на акцію захисту української мови

Близько двох сотень людей прийшли сьогодні на акцію «За українську мову!» у Львові. Захід проходив біля пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі міста.

Основна вимога людей була в тому, щоб заборонити законопроєкт нардепа Максима Бужанського. Вони переконані – якщо він буде прийнятий, то це звузить сферу використання державної мови і надасть перевагу для використання російської мови.

Учасники акції тримали плакати із цитатами відомих українських письменників про значення рідної мови у житті людей та держави. Також у багатьох з них були державні прапори.

Досить помітно серед присутніх вирізнявся чоловік в формі УПА та з автоматом. Як вдалося з’ясувати, він є реконструктором і в формі вояка Української повстанської армії прийшов щоб нагадати всім, що упівці боролися і за українську державу, і за українську мову. Люди мають усвідомити, що без рідної мови нам не вдасться побудувати заможну і щасливу країну. Що ж до автомата, то він є звичайним не бойовим муляжем.

Тим часом організатори акції закликали українців єднатися і робити все можливе, що експансія на українську мову була зупинена. Адже протягом багатьох століть нашу мову хотіли знищити, як фізично, так і юридично. Але ворогам України це не вдалося. Тому і зараз вони не мають права здобути перемогу в цьому питанні.

Павло Паламарчук, «День», Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *