Турчинов: Порошенко багато чого переосмислив у житті

Лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко сьогодні зовсім інша людина порівняно з тими часами, коли він обіймав посаду президента України. Про це в інтерв’ю “Цензор.НЕТ”, яке опубліковано 24 липня, сказав глава штабу партії, колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

“Те, що Петро Порошенко багато чого переосмислив у своєму житті, я в цьому переконаний і можу це підтвердити, спілкуючись із ним. Для нього пріоритет – не протистояння із [президентом України Володимиром] Зеленським, а організація опору [президенту Росії Володимирові] Путіну і російській агресії”, – стверджує Турчинов.

На його думку, тільки зараз приходить розуміння, “хто чого вартий”.

“Коли ти при владі, доволі важко розбиратися в людях, які вишиковуються в чергу, щоб потрапити до тебе. А коли ти в опозиції, то починаєш цінувати тих небагатьох, хто підставляє плече й іде з тобою разом важким шляхом”, – вважає політик.

Турчинов заявив, що свідченням змін, які відбуваються з Порошенком, став його вибір глави штабу політсили.

“Те, що він запросив мене очолити штаб, свідчить за себе. Раніше завжди всім керував він особисто, займаючись і макроменеджментом, і мікроменеджментом, замикаючи на собі вирішення практично всіх питань. А зараз фактично на ключову позицію Порошенко запросив людину, яка ніколи не роздаватиме компліментів і не підіграватиме тому, із чим не згодна. Він знає, що я ніколи не прогинаюся під обставини і завжди займаю тверду позицію, незалежно від того, подобається це комусь чи ні”, – зазначив екссекретар РНБО.

Турчинов обіймав посаду секретаря РНБО із грудня 2014 року до травня 2019 року. Був народним депутатом III, IV, V, VI, VII, VIII скликань (спочатку у складі Блоку Юлії Тимошенко, у серпні 2014-го перейшов у “Народний фронт”). Із 23 лютого до 7 червня 2014 року, до обрання Порошенка, обіймав посаду тимчасового виконувача обов’язків президента України.

30 червня 2020 року він повідомив, що очолив штаб “Європейської солідарності”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *