Кирило позбавив сану отця Сергія, який вимагав, щоб Путін передав йому владу

Патріарх Московський та всієї Русі Кирило затвердив рішення єпархіального суду Єкатеринбурзької єпархії, який визнав схіігумена Сергія (Романова) винним у порушенні священницької присяги, чернечих обітниць, апостольських правил і правил Вселенських соборів й ухвалив позбавити його сану. Про це 24 липня повідомив сайт Російської православної церкви.

“Рішення суду встановило факти брехні та наклепу, допущені у виступах схіігумена Сергія. Суд також кваліфікував як порушення канонічних норм припинення поминання схіігуменом Сергієм (Романовим) святішого патріарха Московського та всієї Русі і керівного архієрея за богослужінням”, – наголошують у повідомленні.

У РПЦ дійшли висновку, що священник порушив присягу, дану під час висвячення у пресвітерський сан, і підлягає його позбавлення.

Сергій відомий як духівник “експрокурорки Криму”, депутатки Держдуми РФ Наталії Поклонської і російського хокеїста Павла Дацюка. Среднеуральский жіночий монастир, настоятелем якого він є, – одна з найвідоміших обителей Уралу.

У відповідь на позбавлення сану він на початку липня 2020 року захопив монастир і не пускає туди церковне начальство та правоохоронців. 12 липня Романов записав відеозвернення, у якому закликав президента РФ Володимира Путіна скласти повноваження і передати їх йому. В іншому разі він погрожував “духовною війною”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *