У Львові 308 медпрацівників, які захворіли на коронавірусну інфекцію, одужали й повернулись до роботи

Учора керівник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб оприлюднив інформацію щодо числа медичних працівників, котрі заразилися COVID-19. Станом на 23 липня  їх є 386, і це лікарі, медсестри, лаборанти та адмінпрацівники.  308 з них одужали й повернулись до роботи. Десятеро досі перебувають на стаціонарному лікуванні, 67 – на самоізоляції, 1 молодша медична сестра померла.

Головний медик Львова зазначає, що медзаклади міста продовжують працювати в посиленому режимі, надаючи допомогу хворим. Також наголошує на тому, що всі медики забезпечені засобами індивідуального захисту, а у лікарнях  постійно проводять дезінфекцію і дотримуються правил щодо роботи в час  пандемії.

А ще у міській раді повідомляють, що відучора у Лікарні швидкої медичної допомоги працює, наразі в тестовому режимі, пристрій для дистанційного вимірювання температури. «Це пристрій для автоматичного вимірювання температури, який також визначає, чи є маска на людині, – розповів співзасновник української компанії EdPro.ua, яка подарувала  лікарні обладнання, Андрій Табачин. –  Є можливість виводити зображення на великий екран, можемо зробити статистику, а отже побачити, скільки хворих за день прийшло в лікарню».

«У нас в лікарні дуже великий потік пацієнтів, також приходять відвідувачі до важких пацієнтів. Тому для нас цей сканер надзвичайно важливий», – вважає директор лікарні з лікувальної роботи Леся Кобецька.

«Це також додатковий стимул, щоб відвідувачі дотримувалися санітарно-епідеміологічного режиму та носили маски», – додає завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Наталія Матолінець. Принагідно зазначає, що в Лікарні швидкої медичної допомоги фіксують поступове зменшення хворих на коронавірус. Однак досі є пацієнти, їх п’ять, у важкому стані, на штучній вентиляції легень –  у відділенні невідкладної допомоги.

Щодо нових виявлених інфікованих у Львові та області за добу, то їх 126. Про це у щоденному ранковому звіті розповіла заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна. А загалом за вчорашню добу, 23 липня, лабораторні центри Львова провели 1160 ПЛР-тестів. Для порівняння: за добу 22 липня проведено 1153 ПЛР-тести, 109 з них – позитивні.

Від початку карантину, від 12 березня, COVID-19 виявлено у 8588 осіб. 221 людина померла. 1919 пацієнтів одужали.

За весь цей час до обласної інфекційної лікарні звернулись 6994 особи, госпіталізовані – 1371, виписані – 1184. Зараз у лікарні 187 осіб, з них у реанімації – 7, на апараті ШВЛ – 3 хворі. У 8-й лікарні – 47 ковід-пацієнтів, у 1-й – 60, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 74.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *