На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення навчальним закладам землі вартістю 2,1 млн грн

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства під час використання землі на території Білогірського району.

Встановлено, що у січні цього року між гімназією та фермерським господарством укладено договір соціального партнерства, відповідно до якого у користування приватного агровиробника передано земельну ділянку площею 31 га, розташовану в межах Вікнинської сільської ради. Вказана земля вартістю понад 1,8 млн грн з 2004 року належить навчальному закладу на праві постійного користування.

Читайте також: На Хмельниччині прокуратура домоглась збільшення орендної плати за землю

На підставі аналогічного договору іншому суб’єкту господарювання для вирощування сільськогосподарської продукції передано більше 5 га землі вартістю 300 тис грн в межах Білогірської селищної ради, що належить на праві користування Білогірському ліцею.

Про це 20 липня повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Читайте також: Після протестів громадян мер Кам’янця-Подільського наклав вето на виділення землі під гаражі в дворах низки багатоповерхівок (ФОТО)

Повноважень розпоряджатись зазначеними земельними ділянками за відсутності рішення відповідного органу виконавчої влади та без проведення аукціону навчальні заклади не мали, а під виглядом вказаних правочинів сторони насправді приховано оренду землі.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання вказаних договорів недійсними та звільнення земельних ділянок навчальних закладів.

Читайте також: Прокуратура Волині вимагає повернення громаді безгосподарної землі

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, позови прокурора перебувають на розгляді у господарському суді Хмельницької області. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *