Вінницький госпіталь ветеранів війни отримав допомогу від польських донорів

Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни відновив свою роботу після карантину. Але оскільки заклад не відноситься до медичних установ першої хвилі боротьби з коронавірусом, державної і місцевої підтримки на придбання необхідних засобів захисту він не отримав. Тому госпіталь звернувся з проханням поділитися засобами захисту до польських колег, а вони до представництва польського Фонду міжнародної солідарності в Україні. 27 травня генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські передав закладу 200 респіраторів FFP-3, 2 тисячі пар захисних рукавичок, 150 захисних багаторазових комбінезонів, 10 пульсоксиметрів, концентратор кисню та функціональне ліжко з електроприводом. Загальна сума допомоги складала 162 500 гривень.

«Підтримка лікарні була надана за рахунок коштів програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща, – відзначив генеральний консул. – Госпіталь бере участь у проєкті Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони Польщі для ветеранських шпиталів, спрямованому на психологічну підтримку та реабілітацію учасників АТО/OOC. Тому Представництво Фонду вирішило підтримати лікарню у цей складний час. Це символічна допомога, вона реалізовується в різних куточках України. Ми бачимо, що у світі питання солідарності дуже важливе і це відчувається, як і в Польщі, так і в інших країнах світу».

Представництво Фонду міжнародної солідарності реалізовує програму підтримки українських лікарень у протидії COVID-19 в кількох регіонах України: Львівській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській та Вінницькій областях, а також місті Києві. Серед лікарень для ветеранів Вінницької області допомогу також отримали госпіталі в Рівному, Бердичеві та Львові. Загальна вартість підтримки з боку Фонду становить близько 3 млн грн.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Фото надані авторкою

*/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *