У NASA назвали дату запуску дослідницької місії на Марс

У Національному космічному агентстві США (NASA) назвали дату запуску космічного корабля, який доставить на Червону планету марсохід Perseverance.

«Найближча можливість для запуску визначена 30 липня о 7:50 ранку за східно-американським часом (14:50 за Києвом — ред)», — повідомляє сайт NASA, передає портал Techno.NV. 

Зараз команда, яка готує до запуску космічний корабель Mars 2020, працює над тим, щоб доставити марсохід Perseverance на стартовий майданчик, зазначили в NASA. 

Там додали, що дата запуску може змінитися в залежності від результатів тестування всіх систем корабля, метеоумов, а також інших факторів. В цілому запуск передбачається здійснити не пізніше 15 серпня.

Корабель Mars 2020 з марсоходом Perseverance, а також іншим обладнанням та технікою, планується вивести в космос ракетоносієм Atlas V-541 зі стартового комплексу на мисі Канаверал у Флориді.

Як повідомляється, модуль, де розміщений марсохід, повинен увійти в атмосферу Марса 18 лютого 2021 року і «скинути» дослідницький апарат в кратері Джезеро. Марсохід Perseverance проводитиме роботи щонайменше один марсіанський рік (близько 687 земних днів).

Марсохід шукатиме ознаки життя на Марсі, а також збирати зразки каменів і грунту, які, як повідомляє NASA, можливо будуть доставлені на планету Земля. Дана місія також повинна допомогти в підготовці старту людини на Марс. 

Крім різноманітних наукових систем, на борту марсохода також розміщений невеликий вертоліт, який, як вважають вчені, зможе літати над марсіанським грунтом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *