Якби вибори до Київради відбулися найближчим часом, більшу частину голосів отримала б "Слуга народу" – опитування

Якби вибори до Київради відбулися найближчим часом, більшу частину голосів отримала б “Слуга народу”. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, опубліковані 14 липня.

Проголосувати за “Слугу народу” готові 18% опитаних. Із тих, хто піде на вибори в Київраду і визначився, за кого голосуватиме, цю партію підтримало б 19% респондентів.

Слідом іде “Європейська солідарність” – 14% і 20% відповідно.

У першу п’ятірку також увійшли УДАР (11% і 12%), “Опозиційна платформа – За життя” (8% і 11%) і “Батьківщина” (6% і 8%).

Дослідження проводили із 20 червня до 2 липня в Києві методом інтерв’ю “віч-на-віч” за місцем проживання респондентів. Було опитано 2025 осіб віком від 18 років за вибіркою, що репрезентує доросле населення Києва за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня. Рішення про проведення виборів Верховна Рада має ухвалити не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування. Виборчий процес розпочинається за 50 днів до виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *