Лукашенко відповів Венедиктову після його інтерв’ю з Гордоном: Суверенітет і незалежність не продаються

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час спілкування з представниками національних ЗМІ 9 липня заявив, що головним завданням лідера країни є збереження незалежної, суверенної держави. Про це повідомляє пресслужба білоруського президента.

Він згадав слова російського журналіста, головного редактора радіостанції “Эхо Москвы” Олексія Венедиктова, який в інтерв’ю засновнику видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону розповів, що, за його інформацією, Москва і Мінськ і далі ведуть переговори про об’єднання двох країн, а чи погодиться президент Лукашенко прийняти пропозицію РФ, залежить від ціни, яку йому озвучить російський президент Володимир Путін.

“Учора-позавчора в огляді я прочитав, та й наш друг Венедиктов каже: це питання ціни, запропонуйте Лукашенку гарну ціну. Слухайте, немає тієї ціни, яку вони можуть мені заплатити, щоб я погодився на їхні умови. Немає тієї ціни. У труні кишень немає. Хай скільки б у тебе було мільярдів, на тому світі тобі жодні мільярди не потрібні будуть. Це мої переконання, принципи, ідеологія”, – підкреслив Лукашенко.

Він сказав, що гроші як прийшли, так і пішли, а таке не продається.

“Тому мені нічого платити не треба. Це не продається. Суверенітет і незалежність не продаються!” – додав білоруський президент.

Росія і Білорусь понад 20 років ведуть переговори про створення Союзної держави. Якщо сторони домовляться, економічні зв’язки між Москвою і Мінськом можуть зміцнитися до рівня Євросоюзу або навіть федеративних держав, зауважували російські ЗМІ.

Наприкінці 2018 року видання “Московский комсомолец” написало, що Лукашенко на переговорах із Путіним погодився на уніфікацію законодавства з РФ, створення єдиного парламенту, кабінету міністрів та інших органів влади, перехід на загальну символіку та єдину валюту.

У квітні 2019 року тодішній прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв сказав, що Білорусь дістала від Москви пропозиції щодо подальшої інтеграції з Росією в межах Союзної держави.

Лукашенко говорив, що Білорусь не планує входити до складу інших держав, “навіть братньої Росії”, і що він не хоче увійти в історію як останній президент Білорусі.

За даними агентства Bloomberg, Путін запропонував змінити конституцію РФ щодо обнулення своїх президентських строків після того, як Лукашенко відмовився створювати Союзну державу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *