Спалах бубонної чуми в Азії не несе високого ризику, – ВООЗ

Спалах бубонної чуми зафіксували в Монголії та Китаї

Спалах бубонної чуми в Азії не несе високих ризиків. Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ), передає Reuters.

“Очевидний спалах бубонної чуми в Китаї є “добре керованим” і не вважається таким, що становить високий ризик”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку липня випадки захворювання бубонною чумою було зареєстровано на заході Монголії – госпіталізували двох осіб, які вживали в їжу сире м’ясо бабака. У зв’язку з цим у двох районах провінції (аймаку) Ховд було тимчасово запроваджено карантин.

За кілька днів захворювання виявили у сусідньому Китаї – у місті Баяннур (автономний регіон Внутрішня Монголія). Хворобу підтвердили у пастуха, який звернувся за медичною допомогою. Крім цього, її підозрюють у 15-річного хлопчика, який контактував із собакою, що спіймала бабака.

У зв’язку з цим в автономному регіоні до кінця року запровадили режим безпеки 3-го ступеня, що передбачає заборону на полювання і вживання м’яса тварин, які можуть бути переносниками чуми. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *