За скоєння смертельного ДТП неповнолітньому буковинцю дали умовний термін

23 червня у Кіцманському райсуді відбулося відкрите судове засідання щодо кримінальної справи про ДТП, внаслідок якої одна пасажирка загинула, інші – отримали травми, обвинувачений – неповнолітній студент Заставнівського ВПУ.

4 листопала 2019 року приблизно о 00:10год, неповнолітній, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, не маючи посвідчення водія, керуючи технічно не справним автомобілем марки «ВАЗ-2103», рухався по автодорозі сполученням «Ошихліби – Ставчани», про це повідомляє Кіцмань.сіті.

Проїжджаючи пряму ділянку дороги з ґрунтово-гравійним покриттям водій з’їхав з дороги й вдарив авто в дерево. Внаслідок аварії пасажирка 1997р.н. загинула; ще два пасажири отримали середні і тяжкі травми.

Обвинувачений пояснив, що вони їхали у магазин, вночі був туман, і він намагався об’їхати яму. Перед тим він вживав спиртне, але не відчував себе п’яним. Пом`якшуючими обставинами покарання неповнолітнього водія було каяття та відшкодування завданого збитку.

Обтяжуючою обставиною є вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння. Враховуючи, що злочин вчинено з необережності, низький рівень вчинення обвинуваченим нового злочину, думку потерпілих, зокрема матері загиблої, які просили суд не позбавляти обвинуваченого волі, суд вважає, що достатнім для виправлення обвинуваченого буде призначення покарання з випробуванням.

Суд ухвалив визнати винним неповнолітнього та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки шість місяців. Звільнити обвинувачуваного від відбування призначеного покарання, якщо він протягом двохрічного іспитового строку не вчинить нового злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *