МОЗ планує за два роки проводити трансплантацію у "багатьох містах" України

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що за два роки в Україні робитимуть трансплантацію органів у багатьох містах країни.

Про це він сказав під час брифінгу, розповідаючи про успішну трансплантацію серця у Львові, яку провели 3 липня. За його словами, донором став 58-річний львів’янин, який отримав травми несумісні з життям, передає Суспільне.

Степанов стверджує, що МОЗ працює над тим, щоб створити умови для успішної роботи українських медиків і саме так бачить реформовану медицину, коли всю медичну допомогу, у тому числі і високоспеціалізовану можливо надавати виключно в Україні.

“У МОЗ був створений відповідний підрозділ з трансплантації, який опікується, виключно питаннями трансплантації. Нам дуже багато чого треба зробити, у тому числі у нормативному плані, нам треба створити реєстр усіх пацієнтів, які потребують трансплантації тих чи інших органів”, – сказав міністр, зазначивши, що це не буде за день або за місяць.

“Термін, відкрию вам такий секрет, який я поставив перед командою МОЗ, щоб ми за рік вже дуже далеко просунулися, а за два роки ці трансплантації робилися вже у багатьох містах і кількість людей, які виїжджають за кордон, заради збереження життя, робили трансплантацію саме в Україні”, – додав Степанов.

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, вертоліт ДСНС транспортував зі Львова до столиці пацієнта після трансплантації серця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *