Керівник Львівського управління охорони здоров’я: Ризик COVID-19 для всіх є однаково високим

Львів і надалі утримує першість в Україні щодо числа нових виявлених за добу інфікованих COVID-19. 

Так, за оперативними даними, за вчора, 3 липня, лабораторні центри міста провели 980 ПЛР-тестів, з них позитивні – 177. Про це повідомила заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна. І навела ще таку статистику: на ранок 4 липня у Львові та у Львівській області підтверджено 6059 випадків інфікування коронавірусом. 159 людей померли. 890 пацієнтів одужали.

За весь період карантину, з 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 6313 осіб, госпіталізовані – 1110, виписані – 943. 

Зараз у цьому медзакладі 167 стаціонарних хворих,  з них у реанімації – 6 осіб, на апараті штучної вентиляції легень – 2 пацієнти.

Станом на восьму годину ранку у 1-й міській лікарні – 76 пацієнтів, у 8-й – 70,  у Лікарні швидкої медичної допомоги –74.
«Упродовж останнього тижня у Львові зменшилась кількість виявлених позитивних ПЛР-аналізів на COVID-19, однак це не означає, що люди не повинні дотримуватися карантину, – наголошує керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб. – Тільки дотримання правил карантину допоможе вберегти себе та рідних від можливого інфікування, адже ризик для всіх є однаково високим». Також головний лікар Львова зазначає, що, попри, начебто, зменшення числа нових виявлених інфікованих (минулий тиждень – понад 200, поточний тиждень – в межах 120 – 180), ситуація залишається напруженою, і вкотре  звертається до львів’ян з проханням носити маски, дотримуватися дистанції й уникати людних місць.  

А чи дотримуються містяни правил карантину, зокрема, у громадському транспорті, перевіряють спеціально створені мобільні групи, у складі яких – представники патрульної поліції, «Укртрансбезпеки», управління транспорту міськради та моніторингових груп ЛКП «Львівелектротранс».  

За інформацію, що її надало управління транспорту ЛМР, за минулу добу, 3 липня, обстежено 360 транспортних засобів (маршруток, трамваїв та тролейбусів). Зафіксовано 329 пасажирів, що стояли, і 90 осіб без масок, на одного водія складено протокол. У Львівській міській раді нагадують, що вчинення адміністративного правопорушення може загрожувати штрафом в розмірі 17 –34 тис грн для водія і 34 до 170 тис грн для перевізника, і просять дотримуватися правил карантину. 

Тим часом, благодійники привозять до лікарень засоби індивідуального захисту для медиків та обладнання, що його застосовують для підтримки хворих на коронавірус. Так, Благодійний фонд «Рідні» разом з партнером ОККО Group передали чотири апарати штучної вентиляції легень у першу та п’яту міські лікарні і пологовий будинок № 1. Варто додати, що це вже не перша така допомога. «Рідні» й ОККО Group  від березня долучилися до ініціативи МОЗу і  профінансували 50 000 перевезень медпрацівників через сервіси Uber, Uklon, Bolt та Opti майже по всій країні. Також привозили у медзаклади рентгенапарат, захисні костюми, рукавички, окуляри, респіратори, дезінфікуючі засоби тощо. А от зараз передали базовим для долання COVID-19 лікарням апарати ШВЛ. 

Місто дякує благодійникам за допомогу медзакладам, які вже понад три місяці працюють в особливих умовах. «Загалом на запобігання виникненню і поширенню COVID-19 у Львові з міського бюджету скеровано понад 200 млн грн, – говорить керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб. – Усі медичні працівники забезпечені засобами індивідуального захисту і є запас цих засобів, постійно закуповуємо необхідне обладнання для лікування і надання допомоги хворим. В цьому нам також допомагають благодійники, за що ми їм щиро вдячні – від громади міста».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото «Дню» надали у Львівській міській раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *