Діти з інвалідністю стануть учасниками та авторами спеціальної телепрограми

У столиці стартував культурно-мистецький проєкт «Ми в ефірі».  Його головні герої – це діти з інвалідністю. «У ролі телеведучих протягом тривалості кожної телепрограми виступатимуть виключно діти-митці з інвалідністю різних вікових категорій із різноманітних куточків нашої країни, зокрема діти-переселенці зі Сходу України. Великим доповненням доступності проєкту стане його переклад жестовою мовою»,  – розповіла керівник проєкту Діна Ібрагімова,

Проєкт реалізується громадською організацією «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ» за підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Інклюзивне мистецтво». «Ця програма та такі проєкти, як «Ми в ефірі», ламають стереотипи. Ми спільно робимо наше суспільство цивілізованішим, ми спільно втілюємо мрії в життя», – зазначила начальниця проектного відділу Українського культурного фонду Тетяна Лишневець.

У рамках проєкту буде створено три повноцінні дитячі пізнавальні телепрограми, хронометражем 12-15 хвилин кожна. Загальна кількість учасників усіх телепрограм складатиме понад 30 осіб. «Це надзвичайний проєкт, що допоможе наблизитися до рівних можливостей самореалізації всіх діток, а також до рівних прав, про які ми так усі мріємо», – наголосила Урядовий уповноважений з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова.

Таким чином уперше в Україні діти-митці з інвалідністю стануть не просто споживачами аудіовізуального культурного продукту, а й повноправними його творцями, тобто відіграватимуть ключову роль у реалізації культурних проектів як повноцінні громадяни суспільства. Проєкт триватиме до 21 серпня 2020 року. Вільний доступ до створених телепрограм забезпечуватиметься засобами медійного простору.

Станіслав ГНУТОВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *