На Вінниччині у населених пунктах уздовж Дністра почалося підтоплення вулиць

У прикордонному містечку Ямпіль та чотирьох селах району унаслідок контрольованого скиду води із водосховища Дністровської ГЕС відбулося підтоплення городів і доріг, розташованих уздовж Дністра. Як повідомляє Ямпільська районна державна адміністрація, на 10 годину рівень води у річці Дністер становить 5,90 м , скиди на Новодністровській ГЕС – 2050 куб.м /сек . Річка Дністер не дає витоку і підпирає русла річки Русави в Ямполі та річки Марківка в селі Велика Кісниця. Починається підтоплення вулиць у місті Ямполі.

«Ніч з 24 на 25 червня ми пережили з великою тривогою і надіємося, що 2008 рік не повториться. Кожної години рівень води у річці Дністер піднімався на 10 см. Районною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування, а саме: Михайлівки, Гальжбіївки, Порогів, Цекинівки, Великої Кісниці та Ямполя вживалися усі можливі заходи по недопущенню масового підтоплення. Однак вже зараз ми помічаємо, що у Ямполі вулиці Гонти, Молодіжна, частина Зарічної заливає водою. Кілька будинків відрізані від дороги. Просимо містян підготуватися до евакуації, а усіх мешканців запастися водою, оскільки існує можливість відключення централізованого водопостачання», – прокоментувала голова Ямпільської РДА Людмила Майорова.

Як писав «День», учора Український гідрометр повідомив, що за рішенням онлайн-засідання робочої групи Міжвідомчої комісії щодо пропуску дощового паводку на Дністрі, було вирішено підвищити базисний середньодобовий скид із Дністровської ГЕС з 1400 м3/c до 2000 м3/с. При цьому рівень води Дністра у створі поста Могилів-Подільський може піднятися до небезпечних відміток і спричинити затоплення прирічкових ділянок та окремих об’єктів у районах міст Могилів-Подільський та Ямполя.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *