Івано-Франківська область просить уряд виділити 582 млн грн на усунення наслідків повені

Кабмін ухвалюватиме рішення про виділення грошової допомоги постраждалим областям на позачерговому засіданні 25 червня

Влада Івано-Франківської області попросила, щоб Кабінет міністрів виділив 582 млн початкової фінансової допомоги. Гроші необхідні для усунення наслідків повені. Про це під час брифінгу, який транслювали в ефірі “112 Україна”, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Область просить 500 млн грн на ліквідацію наслідків повені та усунення загроз та небезпек для місцевих жителів. Крім того, для відновлення дамб і берегів, які було зруйновано внаслідок повені, необхідно 82 млн грн. Варто зазначити, що у зв’язку з руйнуванням дамб вода затоплює населені пункти.

“З обласного резервного фонду вже виділено 1 млн грн, який зразу пущено на допомогу і фінансування всіх необхідних заходів”, – сказав Денис Шмигаль.

Новини за темою: Через паводок на заході України понад сто дітей не зможуть скласти ЗНО, – Шмигаль

Рішення про виділення фінансової допомоги з резервного фонду держави Кабмін ухвалюватиме на позачерговому засіданні уряду у четвер, 25 червня.

Нагадаємо, що 23 червня синоптики спрогнозували сильні дощі в Івано-Франківській та Чернівецькій областях у зв’язку з чим в цих регіонах оголошено “червоний” рівень небезпеки.

В той же день прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розробити комплекс невідкладних заходів з подолання наслідків стихії на території західних областей України.

Пізніше стало відомо, що підтопленими виявилися 194 населених пункти у чотирьох областях – Івано-Франківській (165), Чернівецькій (18), Львівській (8), Закарпатської (3).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *