У Вінниці зафіксували спалах COVID-19 серед медиків "швидкої"

Учора на окремих ресурсах з’явилася анонімна інформація про те, що працівники станції швидкої медичної допомоги у відділенні № 1 масово захворіли на коронавірус. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов під час сьогоднішнього брифінгу прокоментував ситуацію, уточнивши, що серед медичних та немедичних співробітників від початку епідемії виявилися 76 хворих на COVID-19 медиків. Наразі всі вони лікуються, а на виклики їздять лише 100%-во не інфіковані працівники. Загальна кількість співробітників на станції складає 203 особи.

З початку карантину у відділенні № 1 філії «Вінницька СЕМД» Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф захворіли на коронавірус 76 осіб. Це переважно водії швидких, фельдшери і лікарі бригад, – повідомив Сергій Моргунов під час брифінгу. – Треба розуміти, що лікарі швидкої медичної допомоги знаходяться на «передовій» і нам дуже важливо, щоб вони усі були здорові. На сьогоднішній день всі вони лікуються, колективу було проведено ПЛР-тести. На виклики їздять тільки ті, хто 100 % не хворий на коронавірус, і це підтверджено тестами».

Ситуація з коронавірусом у місті погіршується. За останній тиждень було зафіксовано 183 нових випадків інфікування COVID-19, що у чотири рази більше нормативного показника. Вінницьке інфекційне відділення МКЛ №1, де лікують «ковідних» хворих, заповнено на 95 %. Вінницька центральна районна лікарня – на 78%. Через досить велику кількість хворих, вінничан, які потребують госпіталізації і мають COVID-19, доправляють в Калинівську районну лікарню, яка має 70 «ковідних» ліжок і завантажена на 22 %. На жаль, за останній тиждень померло три пацієнти. Загалом у Вінниці уже 14 летальних випадків від коронавірусу.

Враховуючи все це у місті посилили карантинні заходи. Так, вінницьким випускникам рекомендували утриматися від випускних вечорів. Кількість відвідувачів у закладах громадського харчування не повинна перевищувати 50 % від нормативної кількості місць в залі. Такий самий відсоток наповненості має бути і у закладах, які надають послуги з поселення. Роздрібна торгівля з лотків та на ринках має проводитися через одне торгівельне місце. Такі заходи триватимуть щонайменше до 31 липня поточного року.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *