Україна вперше взяла участь в антидронових навчаннях НАТО

Випробовували понад 60 протидронових систем і технологій.

У вересні понад 450 учасників із 19 країн-членів і трьох країн-партнерів НАТО зібрались в Нідерландах для випробовування здатності доступних на ринку протидронових систем. Україна вперше взяла в ньому участь, поряд з представниками приватного сектора і наукових кіл, повідомляє Генштаб.

Під час щорічних навчань НАТО з технічної оперативної сумісності (TIE) з протидії системам безпілотних літальних апаратів (C-UAS) провели польові випробовування понад 60 протидронових систем і технологій, таких як сенсори, системи «дрон проти дрона», глушилки та кіберперехоплювачі.

Перша активна участь України в цих навчаннях передбачена Дорожньою картою інноваційної співпраці НАТО – Україна, затвердженою лідерами членів Альянсу і України на Вашингтонському саміті. Такі навчання як C-UAS TIE  надають унікальну можливість разом розв’язувати нагальні проблеми, такі як автономність і оперативна сумісність дронів, вивчаючи при тому бойовий досвід України з протидії малим дронам.

Інтеграція протидронових технологій в Інтегровану протиповітряну і протиракетну оборону НАТО (IAMD) важлива для посилення оборони і стримування Альянсу. На Вашингтонському саміті 2024 року союзники здійснили кроки з подальшого посилення готовності, здатності реагувати і інтеграції IAMD НАТО, і домовились підтримувати розробку і впровадження інтегрованої архітектури протиповітряної і протиракетної оборони для України.

До теми: Міноборони допустило до постачання всюдихід-амфібію «ТАХА» українського виробництва

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *