Відійшов у засвіти підприємець та меценат з Прикарпаття Дмитро Гладуняк

На 75 році, після важкої хвороби помер меценат, відомий господарник, підприємець, заслужений працівник сільського господарства України, уродженець Печеніжина Дмитро Васильович Гладуняк.

Усі роки життя Дмитро Васильович присвятив рідній землі, людям та Батьківщині. Він був хорошим керівником, товаришем та партнером, повідомляють у Печеніжинській громаді.

Дмитро Гладуняк народився 17 серпня 1949 року у простій родині. Саме його батьки прищепили любов до рідної землі. Ще навчаючись у школі він не цурався жодної роботи. Пізніше у Снятинському сільськогосподарському технікумі здобув професію техніка-механіка.

Професійний шлях його пов’язаний з різними організаціями і підприємствами. Шість років очолював спецбазу, «Сільгосптехніку», був заступником голови районного агропромислового об’єднання. Десять років керував гвіздецьким радгоспом, створив і керував агрофірмою «Карпати». Був директором комбінату хлібопродуктів, першим заступником начальника головного управління сільського господарства Івано-Франківської області. Згодом, майже три роки був головою Косівської райдержадміністрації.

«Багато добрих справ зробив для Печеніжина, нашої громади та України. З початком війни активно допомагав війську, вважав обов’язком підтримувати тих, хто боронить нашу землю», – йдеться у повідомленні.

До теми: Прикарпатський боєць Дмитро Соколюк отримав почесний нагрудний знак «Срібний хрест»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *