Усик та Ф’юрі офіційно визначили дату проведення реваншу

Бій-реванш між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі за чемпіонство світу в гевівейті за версіями WBC, WBA та WBO проведуть 21 грудня.   Про це оголосив голова саудівського управління з розваг Туркі Аль аш-Шейх.

Боксери вдруге цього року проведуть бій. У першому протистоянні на кону стояли чотири пояси та звання абсолютного чемпіона світу. Бій за “абсолюта” відбувся 18 травня.

Усик здобув перемогу роздільним рішенням суддів, завдавши Ф’юрі першої поразки в кар’єрі. Олександр об’єднав чотири чемпіонських титули в надважкій вазі — вперше в історії дивізіону. Однак наприкінці червня 37-річний український боксер звільнив титул IBF у надважкій вазі, відтак втратив звання “абсолютного чемпіона світу”.

Попри втрату статусу бою за звання “абсолюта”, реванш між Усиком та Ф’юрі відбудеться. Суперники знову зустрінуться на Kingdom Arena в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, де проходив перший поєдинок боксерів.

Усик — Ф’юрі 2: що відомо про бій-реванш?

Згідно з підписаним контрактом, боксери не мають права проводити інші поєдинки перед реваншем. Тому Усик — Ф’юрі 2 стане наступним боєм як для українського, так і для британського боксера. У реванші Усик претендуватиме на свою 23-тю професійну перемогу поспіль. Зокрема, шість поєдинків поспіль українець виграв у гевівейті, де також двічі здолав чемпіона світу Ентоні Джошуа в боях за титули IBF, WBA та WBO. Два поєдинки за календарний рік Олександр запланував уперше з 2018-го. Тоді за шість місяців він здобув дві перемоги в першій важкій вазі: здолав Майріса Брієдіса та виграв фінал Світової суперсерії боксу проти Мурата Гассієва. Ukraine’s Oleksandr Usyk (R) fights against Britain’s Tyson Fury during a heavyweight boxing world championship fight at Kingdom Arena in Riyadh, Saudi Arabia on May 19, 2024. Oleksandr Usyk beat Tyson Fury by split decision to win the world’s first undisputed heavyweight championship in 25 years on May 19, 2024, an unprecedented feat in boxing’s four-belt era. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP) (Photo by FAYEZ NURELDINE/AFP via Getty Images)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *